Over Mij

Tiety Wemekamp

Even voorstellen..

Mijn naam is Tiety Wemekamp Dijkstra. Al sinds mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in fotografie. Dat komt grotendeels door mijn vader die natuur- en vogelfotograaf is. Het is me dus met de paplepel ingegoten.

Na wat omzwervingen in andere vakgebieden en 3 kinderen later begon het toch weer te kriebelen en was het volgen van de vakopleiding aan de Fotovakschool in Amsterdam het logische gevolg. Hier kwam ik er achter dat fotografie van mensen het beste bij mij past.

Mijn interesse

Mijn interesse in mensen en hun emoties heeft ertoe geleid dat ik portret- en bruidsfotografie het allerleukst vind om te doen. Portretten maak ik op mooie locaties naar keuze. Een loveshoot bijvoorbeeld in de herfst in een mooi bos of een mooie reportage van uw (klein) kinderen op het stand…

Nu, vele bruidsreportages en fotoshoots later kan ik terug kijken op een hele berg ervaring en inspiratie en… ik leer nog steeds.

Ik heb echt het leukste beroep van de wereld!

Mijn stijl

Mijn stijl? dat vind ik heel moeilijk te omschrijven maar toch probeer ik het:

De stijl van mijn bruidsfotografie kenmerkt zich door de ongedwongen, spontane sfeer. Het moet een beeldverhaal worden. Dit zeggen natuurlijk veel fotografen, wat maakt mijn fotografie dan zo uniek?

Ik geef zo weinig mogelijk aanwijzingen en leg vast wat er op de dag gebeurt. Ik let vooral op leuke situaties en emoties van het bruidspaar en hun gasten en ik weet op het juiste moment de ontspanknop van de camera in te drukken.

Licht speelt een heel belangrijke rol. Door goed naar de lichtval te kijken en daaraan mijn standpunt (of zitpunt of ligpunt) aan aan te passen worden de foto’s zoals ik dat wil.

Ik volg mijn gevoel

Ook tijdens de reportage op lokatie laat ik het bruidspaar met minimale aanwijzingen hun gang gaan. Lekker kletsen, knuffelen en van elkaar genieten en lol hebben. In de camera kijken en altijd lachen hoeft helemaal niet, juist niet! Het resultaat zal hierdoor veel mooier worden dan bij geforceerd lachen en in de camera kijken. Zo wordt de reportage lekker ontspannen en zelfs een rustmoment in de dag.

En verder? Ik volg mijn gevoel.

Bruidsfotografie

Met bruidsfotografie leg ik jullie mooiste dag vast op een manier die past bij jullie bruiloft.

Meer over bruidsfotografie

Portretfotografie

Als portret fotograaf doe ik verschillende shoots. Van kinderen, families tot aan zwangerschapsshoots.

Meer over portretfotografie

Fotocursus

Zelf goed leren fotograferen? Volg een cursus fotografie en ik leer je fotograferen als een pro!

Meer over fotocursussen