slide-infopagina1

Infomatie Bruidsfotografie

bekijk ook de tips en veelgestelde vragen

Leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn bruidsfotografie! Ik ben er heel graag bij op jullie trouwdag.

VOORAFGAAND

Misschien hebben jullie al rondgekeken op mijn site en zijn jullie geïnteresseerd geraakt in mijn bruidsfotografie. Dan is het tijd om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bij voorkeur vindt het gesprek plaats in mijn studio maar als het niet uitkomt kom ik graag naar jullie toe.

We kunnen dan samen de trouwdag en jullie wensen doornemen. Ook heb ik voorbeeld- albums en foto’s die niet op de website staan die jullie dan kunnen bekijken. Tijdens het gesprek maak ik een passende offerte en zet ik, indien gewenst, vrijblijvend jullie trouwdatum vast in mijn agenda.

Als jullie besluiten om mij als bruidsfotograaf te boeken (Yes! daar word ik blij van..) wordt de datum definitief en plannen we meestal nog een gesprek in om alles tot in detail te bespreken.

TIJDENS DE DAG

Tijdens jullie trouwdag ben ik ruim op tijd aanwezig op het afgesproken adres. Ik fotografeer zo onopvallend mogelijk alle mooie en belangrijke momenten met oog voor detail. Tijdens de ceremonie leg ik alle hoogtepunten vast en Ik begeef me onder de gasten om ook hun emoties vast te leggen.

Tijdens de reportage geef ik minimale aanwijzingen. Jullie kunnen lekker kletsen, knuffelen en van elkaar genieten. Vooral niet geforceerd lachend in de camera kijken. Zo wordt de reportage heerlijk ontspannen en zelfs een rustmoment in de dag.

De receptie en eventueel het feest leg ik ook zo ongedwongen mogelijk vast. Zo wordt de bruidsreportage zoals jullie dag echt was en kunnen jullie de trouwdag steeds opnieuw beleven.

NA DE BRUILOFT

Na de trouwdag ga ik met de foto’s aan de slag. Ik maak een mooie selectie en deze ga ik stuk voor stuk bewerken op kleur en contrast.

Na ongeveer 4 weken is de bruidsreportage klaar en zet ik hem op een luxe usb-stick.Ik maak ook een online gallery met een selectie van de foto’s. Deze gallery kunnen jullie delen met familie, vrienden en social media.

Hierna ga ik aan de slag met de opmaak van jullie trouwalbum.

Ik stuur per email een concept waarin nog wijzigingen aangebracht kunnen worden. Als jullie helemaal tevreden zijn wordt het trouwalbum gedrukt. Nu kunnen jullie naar hartenlust nagenieten van een van de belangrijkste dagen in jullie leven!

TIPS

Tips Bruidsfotografie

Door ervaring wijs geworden geef ik hieronder wat tips om jullie bruidsreportage zo mooi mogelijk te laten worden:

 • Ik maak ’s morgens graag mooie foto’s van de voorbereidingen. Het s hierbij belangrijk dat de kamer waar de voorbereidingen plaatsvinden lekker licht is en dat er niet te veel rommel ligt.
 • Wil je het helemaal anders doen? wat dacht je van een mooie hotelkamer…
 • Details zijn ook belangrijk om vast te leggen. Denk aan de jurk, schoenen, een mooie parfumfles of je sieraden. Leg ze vast klaar.
 • Zorg dat de ringen klaarliggen. Ik zoek dan een mooi plekje om ze vast te leggen.
 • Het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien op de trouwdag is een van de hoogtepunten van de dag. In een krappe gang met trap is het moeilijker om dat moment vast te leggen. In dat geval kun je een andere ontmoetingsplek zoeken. Bijvoorbeeld bij mooi weer buiten.
 • Als de locatie van de ceremonie nog niet is uitgekozen kunnen jullie op een aantal dingen letten. Bijvoorbeeld de lichtinval. Een zaal met veel licht zal veelal mooiere beelden opleveren dan een donkere zaal.
 • Controleer ook of er geen storende attributen achter jullie hangen zoals een brandslang of een stoppenkast. (Dat heb ik echt een paar keer meegemaakt…)

Bruidsfotografie op locatie

Een buitenlocatie is natuurlijk helemaal geweldig.

 • Voor de reportage op locatie heb ik ongeveer anderhalf uur nodig, exclusief reistijd. Ruim hier dus voldoende tijd voor in en neem wat te eten en te drinken mee.
 • De reportage op locatie kan zowel voor als na de ceremonie gedaan worden. als het niet uitmaakt geef ik er de voorkeur aan om het na de ceremonie te doen. Jullie zijn dan minder gespannen want het officiële gedeelte is al voorbij. Nog een voordeel is dat het minder erg is dat de kleding vies wordt. (geen paniek, ik heb altijd smoelendoekjes bij me om het ergste weg te halen)
 • Het is handig om ook een binnenlocatie achter de hand te hebben mocht het stortregenen. Het gebeurt niet vaak maar je weet maar nooit.
 • Zorg ook voor mooie paraplu’s en laarzen want foto’s in de regen kunnen ook heel mooi worden.
 • Zijn er kinderen tijdens de reportage op locatie? Neem een oppas mee.
  Het eerste gedeelte fotografeer ik altijd met de kinderen. Hierna kunnen de kinderen met de oppas mee en kunnen jullie alle aandacht aan elkaar geven.
 • Let niet te veel op mij. Ontspan en geniet!

MEER…

Liever 2 bruidsfotografen op jullie trouwdag? Kijk dan even op http://www.doubleviews.nl

Willen jullie een Love Shoot of een Trash the Dress shoot? Neem dan even contact met mij op want dat kan ook!

VEELGESTELDE VRAGEN

HOEVEEL FOTO’S ONTVANGEN WIJ?

-Reken voor een dag van 7 uur op ca. 300 foto’s

WAAROM KRIJGEN WE NIET ALLE FOTO’S?

-Jullie zitten vast niet te wachten op veel dubbele foto’s, foto’s met ogen dicht enz. Ik maak een complete reportage met foto’s waar ik helemaal achter sta. De geselecteerde foto’s worden stuk voor stuk gecontroleerd en eventueel nabewerkt (licht, contrast en kleur).

MAG IK DE FOTO’S OVERAL VOOR GEBRUIKEN?

-Ja hoor, jullie zijn vrij om de foto’s te delen met familie, vrienden en social media. Ook is het toegestaan om afdrukken te laten maken waar jullie willen. Commercieel gebruik mag alleen met toestemming van mij.

MOET IK PER SE EEN ALBUM NEMEN?

-Nee dat hoeft niet. Alhoewel ik wel altijd een trouwalbum aanraad kan het zijn dat het budget even niet toereikend is. Dan is het altijd beter om te investeren in uren zodat ik in ieder geval de trouwdag mooi kan vastleggen. Jullie kunnen altijd achteraf nog een album door mij laten maken.

MOGEN WE HET TROWALBUM ZIEN VOORDAT HET GEDRUKT WORDT?

-Natuurlijk mag dat. Ik stuur het concept per mail naar jullie toe. Er kunnen dan wijzigingen worden doorgegeven. Net zolang tot jullie helemaal tevreden zijn.

WANNEER MOET ER BETAALD WORDEN?

-20% bij boeking van de bruidsreportage en het restant voor aflevering van de USB-stick.

WAT ALS JE ZIEK BENT?

-Het is gelukkig nog nooit gebeurd. Mocht ik echt zo ziek zijn dat ik echt niet kan komen heb ik altijd bruidsfotografen in mijn netwerk die het van mij over kunnen nemen.

WAT ALS JE CAMERA STUK GAAT?

-Ik fotografeer altijd met 2 camera’s. Ik heb dus altijd nog een camera bij de hand. Ook andere apparatuur heb ik dubbel.

WE KUNNEN GEEN GESCHIKTE FOTOLOCATIE VINDEN, WAT NU?

-Dan gaan we samen op zoek. Ik ben altijd bereid om daarbij te helpen.

IS HET MOGELIJK OM DE RAW BESTANDEN TE KRIJGEN ZODAT WE ZE ZELF KUNNEN BEWERKEN?

-Nee dat is helaas niet mogelijk. Mijn manier van nabewerking is een belangrijk deel van mijn stijl. Ik lever dus nooit RAW bestanden.

Enthousiast geworden?

Vul dan onderstaand formulier in om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen

NAAM:

EMAILADRES:

OPMERKINGEN: